En mysig dag med pappa

2014-03-29 / 17:27:00
Kategori: Familj - 0 Kommentarer
Jag vaknade upp till strålande sol och värme och livet kunde faktiskt inte känts så himla mycket bättre just i den stunden. Pappa och jag hade bestämt att vi skulle ha en heldag ihop, vi tog med oss lillen och åkte ut till farfar. Det blev en mysig dag, vi hjälpte farfar lite, åt hans berömda köttgryta och njöt av 31 grader i solväggen. Jag kan inte mer än glädjas åt att värmen äntligen är här.
 
 
 
Pappa grillar och jag skall strax hämta mor min. Det vankas entrecote och därefter blir det bio med tjejerna! Det var länge sedan livet kändes såhär bra! Pappa och jag bestämde idag, att vad som än sker här i livet så kommer vi alltid ha varandra och slutändan är det de enda som betyder något oavsett vad som händer. Allt annat det kommer inom sinom tid ordna sig!
 
Tills vi hörs igen!
Anna.
 
 
 

Livet rullar på

2014-03-26 / 20:15:48
Kategori: Allmänt - 0 Kommentarer
Om ett par timmar bär det av mot jobb, problemet är som vanligt att jag borde sova men inte kan det. Förhoppningsvis så inträffar det om någon timma så att man hinner få lite sömn i alla fall.
 
Livet rullar på och det är ständigt något på agendan. Alla vill ses och jag skall på bästa sätt försöka tillfredställa dem alla, vilket inte är så svårt som jag kanske får de att låta.
 
Hade för första gången i mitt liv ett nätseminarium idag, hoppas att det aldrig sker igen. Det var rörigt, krångligt och allmänt jobbigt. Hade varit så mycket bättre att göra det i de verkliga livet.
 
Vet att bloggen blir lite lidande när de är mycket att göra och det kommer den troligen bli i dagarna framöver. Skall jobba, träffa vänner, mysa med familjen, jobba lite till och kika bio. Men vem vet, har jag något på hjärtat som jag vill dela så lär de nog ske här.
 
Tills dess.
Anna.

Dagarna springer förbi

2014-03-22 / 11:22:00
Kategori: Familj - 0 Kommentarer
Tiden har en förmåga att rinna iväg när man har roligt vilket jag har haft de sista dagarna. Spenderade torsdagen med Evelina. Det blev en sväng till Lidköping med lunch samt en visit på rörstrand. Känslan av att vara hemma igen och kunna umgås och göra vad man vill med vem man vill när man vill är underbar. Så lite spontant kom hon över på kvällen med och käkade en bit mat och fick utstå min underbara mamma. 
 
Torsdagen var även en sådan dag då jag äntligen efter knop och pill skickade in min hemtenta. Den lyckan just i det ögonblicket var underbar. 
 
 
Fredagen startade jag morgonen med en långpromenad tillsammans med mor min. Jag har nu bestämt mig för att de goda livet delvis är över. Unna sig får man göra på lördagar om man har börjat morgonen med någon form av aktivitet. 
 
 
Därefter uträttade jag ärenden med mamma och pappa. Det var jättelänge sedan jag var på stan här i Skövde så de var kul att få kika in i de gamla favoritbutikerna. Dock har jag shoppingförbjud så de var ju bara kolla på de vi verkligen skulle ha. På eftermiddagen blev de ett efterlängtat besök hos min nyfödda kusin och hans familj. Misstolka mig inte nu, men de är så underbart fina, lena och söta. Precis som min faster beskrev så kan man bara sitta och titta på honom hur länge som helst och fascineras av hur perfekt ett litet barn kan vara. Om några år ska jag skaffa mig en egen att gosa med. Längtan dit är stor, DOCK så kommer det inte ske nu! 
 
 
Fredagen avslutades i soffan framför Let's dance tillsammans med mor och far samt ett glas vitt. Jag är verkligen förälskad i ett vitt vin just nu. Så underbart gott. 
 
Om en stund skall jag åka iväg och hämta Evve innan vi beger oss mot stan för att luncha med Erica och Johanna. Ett efterlängtat möte då det inte var igår vi sågs. Därefter är de full rulle hela dagen. Förhoppningsvis kan jag njuta av lördagskvällen framför gladiatorerna tillsammans med kusinskaran. 
 
Tills vi hörs igen! 
Anna. 
 
 
 
 
 

Från en fin vän

2014-03-20 / 22:24:36
Kategori: Vänner - 0 Kommentarer
Min kära vän Anna Elisabeth Hermansson du är snart 20 år och jag det samman! Tänk att de 3 senaste åren hur underbart vi haft det ihop du är en sjukt underbar vän och jag hade inte kunnat hitta någon bättre vän än dig! Finns alltid där och får alltid tillbaka leendet när det är borta! Du är omtänksam, kärleksfull och så värd en underbar man som kommer komma ridandes på den perfekta hästen som han just nu i denna stund håller på och letar efter för han vill att allt ska vara lika perfekt som du är. Det lär nog ta ett litet tag men snart kommer han stå där utanför din dörr. Vaf det kan ta lite tid kan vara för att det är svårt att hitta en häst som är lika perfekt och underbar som dig! Anna den killen som får dig kommer jag vara avunsjuk på för att du är så underbar vän! Vi ska vara vänner för alltid och detta ska vi båda hålla vad som än händer ska vi ha varandra där! Vi ska leva vårar liv ihop och umgås så mkt det bara går. Så anna du blir inte av med mig jag kommer vara som ett tuggummi i håret på dig med andra ord du kommer aldrig bli av med mig om det inte är så att du klipper av håret helt mem det kommer du aldrig göra det vet jag men även om du skulle göra det finns jag där!

Du är min bästa vän och jag tänker alltid på dig min underbaraste vän!💜 



Mot Lidköping!

2014-03-20 / 11:37:48
Kategori: Allmänt - 0 Kommentarer
Glädjen och längtan i att komma hem låg mycket i att äntligen kunna få umgås med sina bästa vänner igen. Idag tar jag med mig en av dem till Lidköping. Att åka bil är vi experter på och vi kan landa lite varstans när vi väl är igång. Vi bestämde att en tur till Lidköping blir mysigt. En lunch och ett besök på rörstrands bland allt de fina porslinet. Kanske lite shopping med vem vet. 
 
 
 
Tills vi hörs igen. 
Anna! 

Motivationen försvann med solen

2014-03-18 / 20:35:37
Kategori: Allmänt - 0 Kommentarer
De få dagar vi hade sol i Sverige, hade jag ärligt talat mer ork till allt här i livet, just nu är jag helt slut. Skulle kunna sova för natten nu, nästan så att jag skall göra de så att morgondagen kommer fortare. Brukar alltid göra så när jag fyller år eller när de vankas julafton. Låter kanske barnsligt men ja, ibland är de ju faktiskt tillåtet att vara barn.
 
De blev en dag i skolan med seminarium samt lite hemtenta med Mia. Börjar känna mig klar, skall finslipa lite men blir så osäker på om jag har gjort rätt. Men men, de får gå som de går. Hade en lugn eftermiddag, tog med två fina tjejkompisar till Ikea för fika samt införskaffning av en sil vilket var på tiden.
 
De sista timmarna har jag ägnat åt att skriva inbjudningar till min broders 18-års kalas. Ja de kan man fråga sig varför jag fick den lotten, men tydligen hade jag finast handstill i familjen, jo man tackar man tackar. Dock kan ju detta inte bli hans present så de problemet kvarstår, om någon har något tips på vad man kan köpa till en 18-årig kille så är ni mer än välkomna att dela med er av dem!
 
Tills vi hörs igen.
Cya Anna!
 
 

Medans vinden viner njuter jag av livet

2014-03-17 / 19:28:20
Kategori: Allmänt - 0 Kommentarer
Har haft en lugn och skön dag. Senaste tiden har jag haft sömnsvårigheter som inte tycks försvinna, därför var de väldigt skönt att få sova ut i morse. Hade sen innan bestämt att jag skulle ha en lugn dag med lite plugg och serietittande och så blev det. Plöjde igenom säsong tre av game of thrones och nu vill jag att säsong fyra ska komma med en gång!
 
Har även hunnit med en promenad i stormen tillsammans med Lisa. Kallt var det men kul var det också att ses igen. Imorgon vankas de skola och därefter tänkte jag kanske hänga lite med tjejerna innan vi säger adjö igen.
 
Vill bara avsluta med att livet för en gångs skull är väldigt härligt just nu. Underbara vänner, underbar familj och skolan flyter på samt jobb. Dessutom har jag fått ännu en kusin och vem blir inte av att ett barn kommit till livet. Tills vi hörs igen.
 
Cya Anna!
 
 
Från insparken i sommar, längtar tills de är dags igen!
 

Nackdelen med powernaps

2014-03-16 / 22:54:13
Kategori: Allmänt - 0 Kommentarer
Att ta en powernap är underbart för stunden men nackdelen är att det leder till sömnsvårigheter på kvällen. Just den situationen befinner jag mig i nu. Dock börjar den komma smygandes så om jag lägger mig och kollar instagram borde de gå bra.
 
Helgen flög förbi lika fort som den kom. Fredagen var en sån där underbart mysig kväll tillsammans med systrarna Lithman. Vin, räkor och chokladfoundant. Jag lär ju inte glömma den kvällen på ett tag i alla fall. Igår fick jag komma hem och krama om föräldrarna. Trots att de inte är långt emellan vistelserna så saknar man att ha dem nära. Idag blev de jobb och sen hem igen. Fick sällskap av kusinen i bilen vilket gjorde de hela ännu trevligare.
 
Nu ska jag krypa ner och ta en lång sovmorgon, den som försöker väcka mig imorgon säger jag bara!
Cya Anna!

Pigg fastän att jag är trött

2014-03-15 / 00:10:48
Kategori: Allmänt - 1 Kommentarer
Den senaste tiden när jag skall sova så går de inte, även om jag sekunden före jag lade mig i sängen var jättetrött. Det är jobbigt och frustrerande. Någon som upplever samma problem? 

Har haft en härlig dag där jag har fått mycket gjort. Bland annat så infinner sig doften av ren tvätt i hemmet då den hänger på tork och jag själv känner mig redo för att börja mitt nya liv med träning och bättre kost. 

Imorgon skall jag pussa min mamma i mängder, ge far min en kram och skrika lite på bröderna så är allt som vanligt igen. 

Tills dess, sov gott. 
Cya Anna! 






Äntligen skiner solen

2014-03-12 / 20:37:32
Kategori: Allmänt - 0 Kommentarer
Som Sverige har väntat på denna sol. Det ligger något i att lite ljus kan få människan att må så himla mycket bättre. Jag började dagen hyfsat tidigt tillsammans med Mia. Vi skickade in vår inlämning och fortsatte med nästa, hemtentan. Jag har i veckor drömt mardrömmar om denna hemtenta, tänkt på den i duschen, på jobbet i bilen, ja praktiskt taget överallt men nu har jag äntligen tagit tag i den. Jag är inte klar men har lite kvar att skriva och sen blir de finslip. Så mer tid blev de över till familj och vänner. Så se upp rätt som de är står jag utanför er dörr (farmor och farfar borde känna sig träffade där).
 
Åter till solskenet. Mia och jag tog en promenad runt sjön innan föreläsningarna började i eftermiddags. Till en början kände jag, ska vi ut och gå i våra finkläder men åh vad glad jag är att jag gjorde det. Jag koncentrerade mig inte mer på föreläsningen men solskenet och motionsrundan fick mig att må bättre.
 
 
Efter skolan tog vi tjejer oss till stan. Vi ville sitta på den populära bryggan och njuta av solen med vårens första glass. Så blev de inte riktigt. Glass fick vi men vi hamnade i hamnen istället men vi hade allt mysigt ändå.
 
Kvällen har varit lugn och jag skulle kunna gå och lägga mig här och nu. Så tänkte kompromissa. En film i soffan då gör de inget om jag somnar.
 
Ha en fin kväll.
Cya Anna!
 

Kriser och trauman

2014-03-12 / 20:29:26
Kategori: Allmänt - 0 Kommentarer
På dagens föreläsning diskuterades trauman och kriser. Det var ett väldigt intressant ämne som belystes men de fick mig också att inse att vi alla drabbas av olika former av kriser i princip varje dag och dessa kriser ter sig olika för olika individer. 
 
Att handla kan vara en form av kris för en viss människa då denne inte trivs i folkmassor medans en annan människa drabbas av en traumatisk kris i form av dödsfall. Alla reagerar vi olika på kriserna och de drabbar oss på olika nivåer.
 
Det jag själv kanske inte alltid har tänkt på när någon i ens närhet drabbas av en kris är man inte skall fråga för mycket utan att man ska lyssna vilket föreläsaren poängterade. Om någon i ens närhet drabbas av något hemskt vill jag gärna vara där och fråga hur de är och se till så att denne mår bra och visst de är väl inget fel i det men ibland kanske inte alla vill prata om problemet och vill denne det så kanske de i vissa lägen är bäst att enbart lyssna.
 
Hur som helst så vill de till att respektera att det som du själv inte upplever som en kris kan vara en kris för en annan individ. Att exempelvis be en arbetslös som troligtivs upplever en form av kris inombords att flytta till en annan stad för att jobba leder de i sig till en kris i krisen då denne måste lämna den enda sociala tillhörigheten man har. Eller alla de äldre som skall appliceras in i samhällets teknikförändringar kan för dem vara en form av kris. Deras värld ändras och de kanske upplever en form av osäkerhet (kan tydligt ses hos min mormor som alltid ber om hjälp när de kommer till tekniken).
 
Respektera varandras kriser och lyssna. Du har två öron och en mun, ibland kan de vara bra att reflektera över vilket av dessa organ du bör använda mest.
 
Cya Anna!
 

På väg hem

2014-03-11 / 19:06:41
Kategori: Allmänt - 0 Kommentarer
Jag längtar till min soffa, min säng och till mitt hem. Jag älskar att umgås med familjen men nog blir man bortskämd med egentiden och möjligheten till att göra vad man vill när man vill. 

Det fina med att inte bo med familjen längre är att man får längta efter dem och uppskatta att komma hem. Speciellt när man blir bortskämd med mammas köttfärssås och pappas potatisgratäng. Eller alla de gosiga kramarna man får från sina syskon. Ja visst mina bröder kan faktiskt kramas och visa lite kärlek, tro de eller ej. 

De är nu man värdesätter varenda minut och stund man får tillsammans. De är nu jag inser hur mycket jag faktiskt älskar Er. 
Så puss på Er. Och ta nu hand om varandra även fast jag inte är hemma och ser till så att ni sköter er.

Cya Anna! 






Götlaborg

2014-03-10 / 17:27:39
Kategori: Allmänt - 0 Kommentarer
Det blev en dag i Göteborg med Evelina. Solen var inte på vår sida men kul hade vi i alla fall. Det blev en hel del shopping och väl hemma hade jag fått två paket. Jag blir som ett barn på julafton så fort jag ska öppna paket och typ river upp dem även fast jag vet vad paketet innehåller. I detta fallet var de en hårborste och ett armband från Ung Cancer. Ett bra sätt att göra en god gärning.
Ikväll ska jag mysa med la familia och imorgon rullar jag troligtvis hemåt igen, de är ju faktiskt rätt skönt att bli bortskämd. 
Cya Anna!
 
 

Mellomys

2014-03-08 / 19:52:49
Kategori: Allmänt - 0 Kommentarer


Grandma is pampering me

2014-03-08 / 12:43:00
Kategori: Allmänt - 0 Kommentarer
Föräldrarna åkte bort och hit kom mormor med massa godsaker. Hon är duktig på att skämma bort oss speciellt när mamma inte är hemma och säger vad vi inte får och får äta. Vi hade en lugn kväll igår med fredagsmys, let's dance har börjat igen och jag älskar det programmet.
Idag har jag uträttat massa ärenden och ska nu bege mig ut i solen tillsammans med resten av besättning. De vankas fotboll och vad passar bättre än att njuta av solen med brillorna på och lite sport till.
Ha en skön mellokväll för de ska jag, med massa gottigheter.
Cya Anna!

TILLSAMMANS ÄR VI STARKA

2014-03-06 / 21:19:22
Kategori: Allmänt - 0 Kommentarer
 
Jag skulle göra vad som helst för er. Ni är mina bröder och jag lovar att jag alltid
skall stå vid er sida. För evigt.
Tillsammans är vi starka.
 

Lisa 24!

2014-03-06 / 21:03:16
Kategori: Allmänt - 1 Kommentarer
Igårkväll firade vi Lisa som blir 24 nästa vecka! Hon hade gjort en jättegod cheesecake med passionsfrukt på samt en kladdkaka med polly i, jag kan säga att man blev några kilo tyngre. Efter gottigheter spelade vi lite caps och drog vidare till akademin. Det var en kväll där jag skulle vilja påstå att hemmafesten var trevligare. Även fast jag var hemma tidigt så kom sömnproblemen krypandes in på småtimmarna, tur var de att jag var ledig idag.
 
 
 
 
Idag har jag haft en lugn och skön dag med sovmorgon till elva. Framåt eftermiddagen kom min kusin förbi. Vi käkade tacos och drog vidare mot stan för att möta upp pojkvännen hennes och därefter gå på bio. Kommer inte ihåg namnet på filmen men bra var den!
 
Har krypit ner i soffan med ett glas vin med jordgubbar som tilltugg för att kika på någon bra rulle. Imorgon vankas de några timmar i skolan innan jag ska träffa en efterlängtad vän.
Cya Anna!
 
 
 

Ett avbrott i vardagen

2014-03-04 / 16:51:38
Kategori: Allmänt - 0 Kommentarer
Helgen var den bästa på länge. Att umgås med mina närmaste tjejkompisar. Att stå i princip längst fram på i princip världens bästa dj. Helt obeskrivligt underbart. Jag får fortfarande rysningar och gåshud vid tanken av det. När jag hör hans låt på radion eller spotify så vill jag bara ställa mig och skrika. Får ni någon gång chansen att se honom live så gör det! Och stå på dansgolvet!
 
 
 
 
När vi väl kom hem i lördags bar de av mot nästa firande. Nämligen Mello. Likt Evve skrev på sin blogg så är de en svensk tradition och att se de live hade sin charm även om de inte slår Avicii på långa vägar.
 
Söndagen jobbade jag och försökte andas mellan alla nysningar. Förkylningen blev liksom jag trodde ett faktum efter helgen, den börjar bli bättre men i vissa lägen tycker jag nästan att förkylning är värre än magsjuka. Magsjukan går i sinom tid över men förkylning kan vara hur länge som helst.
 
Efter att ha fått ett avbrott i vardagen så kör vi hårt ända fram till sommaren nu med plugg och jobb. Imorgon kväll firar vi Lisa med fest och på fredag rullar jag hem för att träffa efterlängtade vänner, bröder och mormor.
 
Cya Anna!
 
 
 
 

Melodifestivalen

2014-03-01 / 19:34:59
Kategori: Allmänt - 0 Kommentarer
Igår Avicii och idag mello, det är stora kontraster i musikvärlden. Jag har alltid gillat mello men inget slår Avicii igår! Detta har dock en hel annan känsla över det. 



Imorgon vankas jobb och en lugn eftermiddag med familj och lite plugg. 
Cya Anna! 

Inväntar frukost.

2014-03-01 / 09:28:22
Kategori: Allmänt - 0 Kommentarer
Efter kvällens bravader ska vi nu gå och käka frukost. Är jättehungrig så de ska bli hur gott som helst. 
Därefter rullar vi hemåt och vidare mot nästa äventyr, mello! 

PS, Avicii var grymt! 
Cya Anna! 

RSS 2.0